Geen absenten meer in de les

Sneller alle gegevens beschikbaar
Met een eenvoudige handeling kunt u snel de aan- en/of afwezigheid van uw leerlingen registreren. De leerlingen worden namelijk geregistreerd door de PC/Laptop in de klas of door middel van mobiele scanners vanaf de pas of een barcode smoelenvel. Een uitermate gebruiksvriendelijke aanvulling op uw huidige leerlingadministratiesystemen en roosterprogramma. Om te komen tot een waterdichte registratie biedt Pincash ook lezers aan voor bij de hoofdingang, receptie, het open leercentrum, de gymzaal etc. om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van de onderwijs-inspectie.

Voordelen

 • E-mail rapportages: automatische wekelijkse e-mailrapportages voor coördinatoren (scandiscipline van de docenten) alsmede overzichten voor mentoren/docenten, overzicht voor ouders/verzorgers (tijdvakken vrij te bepalen).
 • Snellere verwerking van diverse soorten meldingen, leerlingen zijn sneller in de les.
 • Eenvoudig doorseinen van registraties vanuit het klaslokaal/centraal punt (op uw bestaande computernetwerk).
 • Automatische verwerking van registraties voor één en voor meerdere locaties.
 • Geschikt voor gebruikers van leerlingadministratieprogramma’s zoals Magister,
  @VO, Peoplesoft etc. (koppeling roosterprogramma is optioneel).

Optioneel

 

 • Barcode-/smoelenvellen printen optie: handig scannen voor docenten
 • Bonprinter optie: Automatisch afdrukken van Te laat briefjes ( evt. met vermelding hoe vaak te laat,sanctie etc.) 
  Mobiele Chiplezer Mobiele barcode scanner
  Wand/tafelkaartlezer OLC/studieruimten PC in de klas

“Eén loket waar je met alle vragen en wensen terecht kunt.”

Wim Gilden, Sondervick College, Veldhoven

Sinds 2007 is op het Sondervick College een volledig chipkaartsysteem met absentie/presentie registratiesysteem geïmplementeerd door Pincash. “Vooral de totaaloplossing die Pincash biedt in de volledige breedte is zeer aansprekend. Alles wordt vanuit één hand geleverd en door de eigen servicedienst van Pincash onderhouden. Ook de ervaring en onderwijsexpertise die Pincash al gedurende vele jaren heeft opgebouwd, is doorslaggevend geweest om te kiezen voor Pincash”, aldus Wim Gilden, Directeur beheer en organisatie van het Sondervick College te Veldhoven.

Absentie/presentie registratiesysteem
Het Sondervick College in Veldhoven bestaat uit een campus met vijf gebouwen. Zij zochten vorig jaar een oplossing voor hun absentie/presentie registratie problematiek. Scholen zijn inmiddels verplicht om gegevens met betrekking tot aanwezigheid van leerlingen te kunnen overleggen. Het absentie/presentie registratiesysteem van Pincash is ingevoerd met drie registratie mogelijkheden. Deze registratievormen zijn: PC’s in de klas, IP wand/tafelkaartlezers in de OLC/studieruimten en de miniscanner voor buitenactiviteiten. Dit alles wordt verwerkt in één centraal registratiesysteem. Dit systeem van Pincash is bij Sondervick College gekoppeld aan het roosterprogramma alsmede aan het leerlingvolgsysteem.

Integratie met Pincash deelsystemen
Het Sondervick College heeft naast het absentie/presentie registratiesysteem andere Pincash deelsystemen geïntegreerd met behulp van de chipkaart zoals deurautomatisering, liftautomatisering (met authorisatie), PC Logon, betaalsystemen (kantine, vending en betaald kopiëren en printen).

Full pas- & fotoservices
Ook de full pas- & fotoservice is volledig uitbesteed aan Pincash. Dit bespaart een school een hoop rompslomp in zowel de planning, logistiek als productie.